9 januari 2008

Schröders nominering en gåta

Läser om Guldbaggenomineringarna så här på nattkvisten.
Att Darling får många nomineringar är kul men också väntat. Detsamma gäller Du levande, en film som dock inte riktigt nådde upp till Sånger från andra våningens nivå.

Firma Segerström/Meadows får välförtjänt ros i kategorierna bästa manliga respektive kvinnliga huvudroll och sedan ser jag det oförklarliga, det häpnadsväckande.

Nicolaj Schröder har nominerats i kategorin bästa manliga biroll. Oförklarligt! Jag ber att få citera ett stycke ur min egen recension av Hata Göteborg (betyg 3 av 10):

Skådespeleriet i de ledande rollerna är överlag okej, men en skådespelare utmärker sig negativt. Nicolaj Schröder, även känd som popkille och enerverande barnprogramledare, gör nyckelfiguren Mitander till en extremt endimensionell människa. Han är så arg och rynkar pannan, spänner läpparna och använder genomgående samma enfaldiga, lättparodierade tonfall. Och tyvärr drar han med sig sina medskådespelare i skiten under flera scener. Inte ens en inflikad snyftarbakgrund kan rädda hans karaktär från haveri.


Dålig skådis i dålig film. Nikolaj Schröders nominering är en gåta.

Inga kommentarer: