17 maj 2008

Scientologikitsch (fem bilder)


Hittade dessa rekryteringsannonser för scientologigrupperingen Sea Org på ett forum häromdagen och slogs av hur förbaskat kitschiga de var. Vilket skrot och skräp! Fast samtidigt kanske det är just precis så annorlunda och avvikande för att folk ska känna sig lockade av det... Bilden längst ned lär vara relativt färsk. Dateringen på de övriga bilderna känner jag inte till. Vad jag däremot känner till är att scientologi i alla dess former suger hårt. För mer spännande läsning se länken till Enturbulation.org i vänsterspalten.






16 maj 2008

Blondie - Atomic


Det svänger, minsann!


Apropå Scarlett...


...så var hon ju rätt så go i videon till Bob Dylans "When The Deal Goes Down". Tyvärr fick man inte lägga in just det här klippet på sin blogg, men ett klick här tar er direkt till YouTube.

15 maj 2008

Hollywoods hetaste kvinnor: # 5


Spänningen stiger när resan mot toppen går vidare. På femte plats hittar vi:

Scarlett Johansson, 23.


Filmer i urval: Ghost World (2001), Match Point (2005), Vicky Cristina Barcelona (2008).

Höjdpunkt: Fenomenalt spel i Lost in Translation (2003).

Motivering: Anledningen till att den alltid lika bedårande Scarlett "bara" ligger på femte plats är att jag väntar på fler bevis för att hon kan ta sitt skådespeleri till nästa nivå. Hon måste bli jämnare och välja roller med omsorg. I övrigt är hon rätt så underbar för det mesta.

Prognos: Har extremt goda förutsättningar att bli kvinnlig superstjärna nummer ett.

Extra stora bonusbilder.


14 maj 2008

Skräckblandad förtjusning


(Högt uppsatt tysk scientolog tar sig en pratstund med tre anonyma aktivister. Klicka på bilden för att nå en större version.)


Veckans låtar 20


Ny vecka, ny lista. Amanda är bra. Håll till godo.






6. (7) Amanda Jenssen - Numb






13 maj 2008

Bill O'Reilly brusar upp


Fox News-profilen Bill O'Reilly visar upp en galen sida av sig själv. Fast det var ändå rätt väntat tycker jag. Mannen är ju obalanserad mest hela tiden. (Men allvarligt talat: vilken idiot han är i klippet!)


12 maj 2008

Magiska filmposters: del 7


Vi hoppar några årtionden tillbaka i tiden och landar i det glada sextiotalet och en poster som egentligen har mer beröringspunkter med 1950-talets skeva estetik. Men nu är det 1962 eller 1963, beroende på vilken källa du använder, och då sticker bilden ut i mängden.

Notera fokuseringen på huvudpersonen. Filmens titel är Maniac (utan "The") medan postern ger oss huvudpersonens farlighet på ett fat. På imdb finns följande Plot Keywords: Adultery | Artist | Blow Torch. Och just det sistnämnda ges en stor grafisk betydelse här... Kul!

Klicka på bilden för att se en större version.