3 januari 2008

Skivkontrakt för Amanda


Jag var nog inte ensam om att hänföras av Idoldeltagaren Amanda Jenssens unika musikaliska talang. Och inte blev jag mindre exalterad av att lyssna på låtarna på hennes Myspaceprofil. Nu är det som väntat klart att hon har fått skivkontrakt och frågan man ställer sig är: hur långt kan denna supertalang egentligen gå?

Fyra egna låtar på albumet är helt okej. Låtar skrivna av Marit Bergman är också helt okej. Det hela låter väldigt helt okej.

Kan hon bli nästa svenska världsstjärna? Nåja. Nu ska vi ta det lite lugnt och hoppas att debutplattan blir bra. Men sedan, sedan kan allting hända...

2 kommentarer:

Malte Lewan sa...

Synd att hon inte reflekterar mer över sitt val av Sony/BMG. De har ju gjort sig ett namn av att aggressivt gå i täten i jakten på fildelare. Jag skulle inte vilja ha något som helst med dem att göra.

Synd också att hon ser sig tvungen att åka till Stockholm för att göra karriär. Om Skåne är för litet hade det ju varit trevligt om hon stannat i regionen och sökt sig till Köpenhamn. Men dels: i den åldern är man väl väldigt styrd av hur alla andra gör, dels: det är förstås i Sverige hon genom omständigheterna har fått sin plattfom och sitt kändisskap i och med "Idol"-tävlingen.

Niklas sa...

Kloka synpunkter, Malte!