4 juni 2008

Burkabikinins ankomst


Svensk handel snackar upp sommarhandeln i en komprimerad DN-artikel. Det är självfallet fullständigt logiskt att de gör reklam för sina uppdragsgivare, medlemmarna inom den svenska handeln. Mer förvånande är att man väljer att saluföra ett plagg med aningen negativa associationer, men som i kombination med ett mer positivt laddat ord blir till stor humor.

Burka + bikini = burkabikini. Göteborgshumoristen inom mig viskar något om bikini på burk med extra lång hållbarhet, men jag viftar bort denna tarvlighet och försöker istället se vilka andra produkter som nämns i samma andetag som denna bikiniburka. Jo, det är - håll i er nu - gympadojor med hjul och en bärbar klimatanläggning. Är det bara jag som ser någon flottig ambulerande försäljare på Kiviks marknad framför mig? En listig jävel som vet att om man bara sätter hjul på gympadojorna så kommer sommarsvensken att vilja ha det bara för att få vara först med "nyheten".

Bikiniburkan har emellertid väldigt lite skånsk marknad över sig. I Turkiet lär den dock ha blivit en storsäljare och kanske kan den bli det i Sverige också. Vi får väl se. Det är dock aningen förvånande att Svensk handel valt så märkliga produkter för sin årliga sommarpresentation. Men kanske är det ett sätt att försöka ligga rätt i tiden och attrahera nya kundgrupper.

Slutligen är man ju lite nyfiken på hur burkabikinin ser ut, inte sant? En snabb sökning visar att den lite mer trendiga benämningen på detta ganska fula plagg är burkini, vilket omedelbart får mig att tänka på att Burkina Fasos huvudstad heter Ouagadougou. Burkinin, eller burkabikinin, är lite som en dykardräkt och på bilden som ni nu ska se finns en rolig detalj. Bakom de två burkiniklädda tjejerna dyker en gammal hederlig svensk nakenbadare upp ur vattnet! Vilken grej. Där kan man snacka om kulturkrock! (Klicka för större bild.)


Jag hoppas att det ska komma en burkini för män också. Det är ju synd om tjejerna att behöva sticka ut så på stranden och om deras pojkvänner, morbröder och pappor också hade på sig en dykardräktsliknande badutstyrsel skulle det ju inte kännas lika ensamt. Burkinibrudarna kan kompletteras med burkinibröder och burkinibrats. Det hade varit något, men nu kommer det ju dessvärre aldrig att ske.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hittade en perfekt badburka på sajten http://organet.se/trendspaning.htm

Ett måste för alla modemedvetna kvinnor!!